Uw partner op de weg

Uw partner op de weg
Wilt u op de hoogte blijven en onze nieuwsbrief ontvangen?
Ja
Later

NIEUWS


Phelect werft aan !

Een TECHNISCHE EXPERT(e) / TRAINER(ster)


PHELECT is al meer dan 30 jaar actief op het vlak van toegepaste technologieën voor vrachtwagens en de transportsector.

Als erkende specialist in haar sector en gewaardeerd omwille van haar uniek aanbod, importeert en verdeelt Phelect in België tachografen en randapparatuur, fabriceert en installeert rollenbanken, geeft opleidingen aan erkende werkplaatsen en ontwikkelt gespecialiseerde software voor vrachtwagengarages en transportondernemingen.

Om steeds een goede service te kunnen verlenen aan ons groeiend aantal klanten willen we ons team versterken en zoeken we:

Een TECHNISCHE EXPERT(e) / TRAINER(ster)

Uw taak:

 • Ondersteunen en helpen van klanten, tachograaf installateurs die onze gereedschappen gebruiken, telefonisch of bij de klant.
 • Het opstarten en uitleggen van ons materiaal bij (nieuwe) klanten.
 • Depannages verzekeren van onze producten (geen 24u service).
 • Het geven van erkende opleidingen voor installateurs van tachografen.
 • Ondersteuning van het commerciële team met demonstraties van onze producten van op afstand of bij ons cliënteel.
 • Nieuwe producten testen voor commerciële lancering.


Uw profiel:

 • Je bent tweetalig, Nederlands-Frans zowel gesproken als geschreven. Engels is een bijkomende troef.
 • Je bent een ervaren PC en MS-Office gebruiker.
 • Technische knowhow in de vrachtwagensector is een pluspunt.
 • Kennis van tachografen en snelheidsbegrenzers is een voordeel.
 • Een elektrische of mechanische achtergrond is mooi meegenomen.
 • Je kan vlot omgaan met mensen, bent leergierig en hebt de overtuiging en drive om je kennis over te dragen.
 • Je bent hands-on en blinkt uit op vlak van pro activiteit, organisatie en opvolging.
 • Je beschikt over goede relationele vaardigheden en werkt resultaats- en oplossingsgericht.
 • Je kan zowel zelfstandig werken als binnen een teamconcept.
 • Je werkt in dagdienst maar bent flexibel (geen 9-5 job)


Ons aanbod:

 • Contract van onbepaalde duur in een befaamde Belgische KMO met goede toekomstperspectieven en sterk ontwikkelingspotentieel.
 • Afwisselend werk in een dynamisch team op mensenmaat.
 • Technologische producten en kwalitatieve service.
 • Degelijke training over onze producten en gebruikte technieken.
 • Concurrerende loonvoorwaarden (dienstwagen, GSM, draagbare pc, maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, ...)


Geïnteresseerd? Stuur dan uw kandidatuur naar de heer M. Laguesse
Phelect – ZI des Plénesses, 15 rue des Trois Entités , 4890 Thimister-Clermont
Of naar m.laguesse@phelect.be
" >m.laguesse@phelect.be">m.laguesse@phelect.bePhelect wordt VDO officieel verdeler

Het is met groot genoegen dat wij aankondigen dat Phelect vanaf heden officieel VDO verdeler is geworden.Sinds 30 jaar ontwikkelt, verdeelt en ondersteunt Phelect technologische producten om ateliers bij te staan. Initieel concentreerde Phelect zich op tachografen om vervolgens ons assortiment uit te breiden: analyse programma´s, telematische oplossingen, ecologisch rijden, beveiliging van lading en reservoirs, camerasystemen, CB etc.

Wij zijn er zeer trots op dat de kwaliteit van onze service en onze inzet naar onze klanten door VDO erkend wordt, waardoor zij ons hebben geselecteerd tot officiële VDO producten verdeler.

Uiteraard behouden wij tevens onze activiteit als verdeler van Stoneridge en Actia en wij zijn ervan overtuigd dat deze uitbreiding van ons assortiment ons toelaat om u nog beter van dienst te zijn.

Aarzel niet om contact op te nemen met onze vertegenwoordigster Sandy Mertens als u meer informatie wenst : verkoop@phelect.be - 0473 49 06 79.De deadlines van het mobiliteitspakket voor de tachografen

Nieuwe wetgeving voor het invoeren van het land

Volgens de huidige wetgeving moet de bestuurder op 2 februari 2022 het land van aankomst invoeren...

Volgens de huidige wetgeving moet de bestuurder op 2 februari 2022 het land van aankomst invoeren na het oversteken van de grens. De eerste stop moet worden gemaakt op de eerstvolgende stopplaats zo dicht mogelijk bij de grens. Bij het passeren van de grens van een lidstaat per veerboot of trein voert de bestuurder het land in bij aankomst in de haven of op het station.

In dit document vindt u de procedure voor de Stoneridge SE5000 tachografen.Onze nieuwe website in verband met geolocalisatie is online !

Wilt u alles weten over onze geolocalisatie en remote download oplossing ?

Bezoek onze nieuwe website www.digi-fleet.be !


DigiSave is klaar voor de smart tachograaf !

Wij kondigen u de lancering aan van DigiSave versie V7, onze oplossing voor het downloaden, opslaan en analyseren van de gegevens uit de tachograaf en chauffeurskaarten.
Naast diverses verbeteringen, werd DigiSave vooraal aangepast om de nieuwe 1C bestanden (uit de smart tachografen en nieuwe chauffeurskaarten) te kunnen archiveren.
Opgelet : de interne firmware van uw downloadapparaat, zoals de Optac of de D-Box2, moet ook een update krijgen om de 1C tachografen en kaarten te kunnen downloaden : neem contact met ons op voor meer informatie.

DigiSave is marktleider in België met meer dan 6500 actieve licenties op dit moment. Dit succes komt ongetwijfeld door de kwaliteit van het product, door de kwaliteit van de service na verkoop.

De folder beschrijft in detail de verschillende functies van DigiSave.

Aarzel niet om ons te contacteren om meer informatie en de prijzen te krijgen, voor een nieuwe licentie of voor de evolutie van uw huidige versie.


Folder D-Box 2 - DigiSaveNieuwe batterij startboosters 12 en 24V

Er is niets irritanter dan vast te zitten door een probleem met de batterij van uw voertuig...

De nieuwe Phelect boosters zijn uitgerust met een lithium-polymeer batterij van de laatste generatie waardoor ze meer energie kunnen opslaan in een compact volume. Ze kunnen overal meegenomen worden en u kan ze in uw voertuig laten liggen om te gebruiken wanneer u ze echt nodig heeft.

Vermijd elke onaangename verrassing bij het starten.

Verschillende modellen zijn beschikbaar, afhankelijk van gebruik en voedingsspanning 12V/24V, voor benzine- of dieselvoertuigen : auto, bestelwagen, vrachtwagen, enz.

Neem je voorzorgen bij het naderen van de winter.

Verzeker je van een professioneel product voorzien van een batterij met voldoende capaciteit.

Hier kan u de technische specificatie terugvinden met een bestelbon.

Aarzel niet om contact op te nemen met ons voor meer informatie.Stoneridge SE5000 Digitale tachograaf : één miljoen stuks gefabriceerd !

In 2005 rolde de allereerste SE5000 digitale tachograaf van de band, in een wereld die anders was dan nu het geval is.


In 2005 leefden we nog in een pre-iPhone tijdperk en Facebook was nog maar net beschikbaar voor iedereen.

Nu in 2017, is Stoneridge trots om te kunnen verkondigen dat ze al meer dan 1 miljoen SE5000 digitale tachografen geproduceerd heeft. De miljoenste tachograaf is in augustus van de band gerold in de fabriek in Örebro, Zweden en zal gemonteerd worden in een nieuwe DAF vrachtwagen.

Sinds die eerste tachograaf heeft de SE5000 van Stoneridge verschillende updates ondergaan waaronder de “afronding van de minuut”, geïntegreerde “Driver Decision Support” zodat chauffeurs hun tijd op de baan kunnen optimaliseren met integratie van arbeidstijden. Tegenwoordig zijn de chauffeurs het ook gewoon om te werken met mobiele Apps en de download van op afstand, waarbij Stoneridge er telkens was voor begeleiding bij elke stap op deze weg.

Stoneridge en Phelect zijn zeer blij om de productie van de miljoenste digitale tachograaf te kunnen vieren. Met de voorbereidingen voor het bouwen van de volgende miljoenste tachograaf zullen er zich weer veranderingen voordoen bij de intrede van de slimme tachograaf in 2019. Maar Stoneridge zal er zoals steeds zijn, voor de miljoenen chauffeurs en vloten in Europa, met innovatieve producten en services voor iedereen.Verzeker uw veiligheid en die van uw voertuig...

Verschillende soorten incidenten kunnen onderweg en bij stilstand voorvallen: een ongeval, vandalisme, verkeersagressie, ...Het is belangrijk om uw veiligheid en die van uw voertuig te verzekeren door visuele bewijzen te registreren. Kies dus voor een professionele on-board camera die het beste aan uw behoefte voldoet: compacte camera, camera voor/achter, high performance camera.

Elke camera kan volledig automatisch gebruikt worden (starten en stoppen met filmen, opslag van de huidige beelden in geval van schokken, enz.).

Ontdek ook onze WiFi modellen, de functie van rijstrookuitgang alarm (LDWS) of de GPS om de plaats van incidenten te kunnen opslaan en om samen met de opgeslagen beelden het afgelegde traject op kaart te tonen.
Deze camera’s slaan beelden op volgens het first in first out principe en een vergrendeling (manueel of automatisch) is mogelijk om verlies van nuttige beelden te vermijden.

Al onze camera’s beschikken over een geïntegreerd LCD scherm om de basisparameters gemakkelijk te kunnen instellen en opgeslagen video’s en foto’s te kunnen tonen.

U installeert… en hoeft er verder niet meer bij stil te staan, terwijl de camera constant over u waakt!

Meer informatie kan u terugvinden in de brochure.

Aarzel om met ons contact op te nemen voor verdere informatie.
DigiView, veiligheid tijdens maneuvers

Worden uw chauffeurs geconfronteerd met moeilijke maneuvers? Wenst u dode hoeken te vermijden tijdens het rijden?
Dit kan heel makkelijk met ons DigiView 360° systeem!

Dit intelligent vision system bevat 4 ultra groothoek camera’s, gemonteerd aan de voorkant, achterkant en zijkanten. Deze camera’s zien alles rondom het voertuig, inclusief de dode hoeken. De beelden worden gecombineerd door een verwerkingscentrale zodat ze duidelijk in één en hetzelfde beeld getoond kunnen worden op een scherm in de cabine.

Volledig 360° zicht rondom uw voertuig, op 1 enkel scherm!

Ons gamma bevat ook camera’s voor de achterkant of zijkant van een vrachtwagen, trekker, aanhangwagen of bestelwagen.

Wij stellen u ook een nieuw gamma van achteruitrij alarmen voor met witte ruis. Het gaat hier om slimme systemen waarvan de geluidssterkte zich automatisch aanpast aan de omgeving om overlast te verminderen met gegarandeerd maximaal signalement van gevaar. Ideaal in de stad of bij nachtleveringen.

Zien is leven… Neem geen risico's als het op veiligheid aankomt!

Aarzel niet om met ons contact op te nemen voor verdere info.DigiTyre: meer besparen door meer te rijden!

Zijn uw banden een belangrijke kostenfactor? Hierop kunt u flink besparen! HOE?Met ons DigiTyre systeem voor het beheer van de bandendruk (TPMS), bespaart u brandstof en verlengt het gebruik van uw banden. En daar bovenop, een verhoogde veiligheid van chauffeurs en voertuigen!


We kennen allemaal de voordelen van een correcte bandendruk. Recent onderzoek toont aan dat bij 20% minder druk de slijtage van de banden met 18% verhoogt bij een snelheid van 90km/u. Een onderdruk van 0.5 bar ten opzichte van de aanbevolen druk kan ook het brandstof verbruik tot 5% verhogen.

Het systeem DigiTyre van Phelect controleert de bandendruk 24 uur op 24, waardoor u tussen de 80 en 120 euro per jaar per band kan besparen!

Deze cijfers zijn niet uit de lucht gegrepen! Deze simulator helpt bij het inschatten van de besparingen die u met uw vloot kunt realiseren. Contacteer ons gerust indien u problemen hebt bij het gebruik van dit hulpmiddel. U zult ongetwijfeld vaststellen dat de besparingen op 3 jaar tijd indrukwekkend zijn, zelfs indien we rekening houden met de oorspronkelijke investeringen.
De investering is dus al in enkele maanden terugverdiend.

Dankzij een uniek gepatenteerd systeem met temperatuursafhankelijke compensatie van elke band en zijn omgeving heeft het systeem DigiTyre een grotere nauwkeurigheid dan andere bestaande systemen. Het systeem detecteert immers al een kleine drukval van 5 à 10% ten opzichte van de referentie druk. Dit in vergelijking tot andere systemen die pas een drukval van 12 à 20% detecteren. De detectiewaarde is nauwkeuriger en de meldingen verschijnen vroeg genoeg voor een optimaal onderhoud van de banden met een maximale rentabiliteit.

De TPMS sensoren zijn eenvoudig te installeren op zowel een vrachtwagen, trekker als trailer. Zelfs bij het wisselen van trailer, detecteert de trekker automatisch de nieuwe module van deze trailer.
Het systeem van Phelect is ook geschikt voor bestelwagens en andere type voertuigen.
U vindt meer informatie in de DigiTyre brochure.

Het systeem DigiTyre kan ook eenvoudig geïntegreerd worden in ons telematicasysteem DigiFleet zodat waarschuwingen en rapporten moeiteloos naar de vlootbeheerder verstuurd kunnen worden. Hierdoor kan op een efficiënte manier, enkel indien dit nodig is, het her oppompen van de banden voorzien worden. Deze manier van werken heeft het grote voordeel dat er zo geen onnodig tijdsverlies meer is voor het systematisch opnieuw oppompen van de banden en dat u niet meer afhangt van de goodwill van de chau¬ffeur voor het behouden van een optimale bandendruk. Meer details over DigiFleet in de brochure.

Aarzel niet om met ons contact op te nemen voor verdere inlichtingen.
Verminder efficiënt de onkosten aan uw voertuigen!

Wenst u minder brandstof te verbruiken, de slijtage van uw banden te verminderen, de stilstand en herstellingen van uw voertuigen te verlagen?


Hoe kan u aanzienlijk de kosten van uw vloot verminderen door de rijstijl van uw chauffeurs met een zachte hand en op een duurzame manier aan te pakken?

Wij hebben een op maat gemaakte oplossing, ons eco-drive systeem DigiDrive:

 • verlaging van de kosten, verhoging van de veiligheid, vermindering van stress aan het stuur, …

 • toon en beïnvloed het gedrag van uw chauffeurs op een duurzame manier

 • een optioneel eco-paneel heeft als enorm voordeel dat het op een pedagogische manier onmiddellijk het te vermijden gedrag aan uw chauffeurs toont en hoe dit spontaan te verbeteren.

 • snel, eenvoudig, betrouwbaar en betaalbaar

 • aanpasbaar systeem voor alle type vloten

 • optionele integratie mogelijk van ons tracking systeem DigiFleet voor, een positionering van uw voertuigen, optimalisatie van uw trajecten en activiteiten, identificatie van uw chauffeurs, beheer van waarschuwingen, geo-zones, geautomatiseerde rapporten, …

 • optionele integratie mogelijk met ons systeem voor het van op afstand downloaden van de gegevens van de digitale tachograaf.


1. Ontdek hier de voordelen van ons eco-drive systeem DigiDrive
2. Hoe kan het trackingsysteem DigiFleet u helpen?
3. Wat zijn de voordelen van het automatisch van op afstand downloaden van de tachograaf?

Aarzel niet om ons te contacteren !
Hoe kan u makkelijk uw voertuigen traceren?

Wenst u op een efficiënte manier de verplaatsingen van uw voertuigen en werknemers op te volgen? Verbeter de service naar uw klanten toe door het verhogen van de prestaties van uw team!


Wij hebben een op maat gemaakte oplossing, ons tracking systeem DigiFleet:
 • positionering van uw voertuigen, optimalisatie van uw trajecten en activiteiten, identificatie van uw chauffeurs, beheer van waarschuwingen, geo-zones, geautomatiseerde rapporten, …

 • snel, eenvoudig, betrouwbaar en betaalbaar

 • besparing van tijd en geld

 • aanpasbaar systeem voor alle type vloten

 • optionele integratie mogelijk van ons eco-drive systeem om het brandstofverbruik en de slijtage van de banden te verminderen.

 • optionele integratie mogelijk met ons systeem voor het van op afstand downloaden van de gegevens van de digitale tachograaf.


1. Ontdek hier de voordelen van ons trackingsysteem DigiFleet
2. Hoe vermindert het eco-drive systeem uw uitgaven?
3. Wat zijn de voordelen van het automatisch van op afstand downloaden van de tachograaf?

Aarzel niet om ons via mail te contacteren.Vermijd 200.000€ boete zoals uw Belgische collega !!!

Een Belgische transporteur riskeert een boete van meer dan 200.000€ over het geheel van zijn vloot. De autoriteiten beschuldigen hem van niet reglementaire pauzes en het overschrijden van de arbeidstijd.


Het probleem komt hoofdzakelijk door de tachografen van het merk VDO, waarmee hun voertuigen uitgerust zijn, die de activiteit beschikbaar (vierkant met diagonaal) interpreteren zoals rust (bed) voor het berekenen van de pauze en aanvaarden beide activiteiten dus als geldige pauze. Met andere woorden, de teller van de rijtijd (ononderbroken rijtijd van 4u30) wordt op nul gezet na 45 minuten rust (bed) of beschikbaarheid (vierkant met diagonaal).

Dit kan uiteraard leiden tot overtredingen van de chauffeurs omdat de tachograaf onterecht aangeeft dat er terug gereden mag worden.

De oorzaak van dit probleem ligt bij een oud interpretatieverschil van verordening 561/2006 door de bestuurders van de verschillende lidstaten. De nieuwe verordening 165/2014 laat geen interpretatie meer toe en verplicht duidelijk dat de tijd van onderbreking en rust moet genomen worden met (bed) als symbool (verordening 165/2014, artikel 34, paragraaf 5b). Stoneridge heeft, sinds eind 2014, dan ook een nieuwe parameter toegevoegd in zijn digitale tachograaf SE5000 exact Duo² (7.5) waardoor beschikbaarheid (vierkant met diagonaal) niet meer geaccepteerd zal worden voor de berekening van pauzes en er dus correcte informatie aan de chauffeur getoond kan worden.

Zoals uitgelegd in dit document, is het een slecht idee om de chauffeurs aan te raden nooit de activiteit beschikbaarheid (vierkant met diagonaal) te selecteren. Want ook in dit geval zijn er verschillende risico’s :

 • Indien de chauffeur systematisch rust (bed) kiest indien hij stilstaat zal hij (officieel) niet betaald worden tijdens die periodes en bovendien zal het in geval van controle bijna onmogelijk zijn om te bewijzen dat zijn onderbrekingen effectief pauzes zijn zoals voorgeschreven in de wetgeving.


 • Indien de chauffeur systematisch arbeid (hamertjes) kiest indien hij stilstaat, neemt hij een groot risico betreffende de opvolging van richtlijn 2002/15/EG betreffende de arbeidstijd. Dit is wat er eerder gebeurd is bij de hierboven vermelde transporteur, die vervolgens de instructies aan zijn chauffeurs gegeven had om beschikbaarheid (vierkant met diagonaal) te selecteren met de dramatische gevolgen van een astronomisch hoge boete.


Het gebruik van de activiteit beschikbaarheid (vierkant met diagonaal) is in de praktijk de ideale oplossing om te voldoen aan richtlijn 2002/15/EG betreffende de arbeidstijd. Maar enkel de Stoneridge tachograaf SE5000 (zie folder) heeft een doeltreffende oplossing in verband met het net aangehaalde probleem dankzij de 2 volgende voordelen:

 • Ten eerste de optie waardoor de activiteit beschikbaarheid (vierkant met diagonaal) niet meer aanvaard wordt als pauze zoals hierboven uitgelegd


 • En vervolgens de rij-hulp functie “DDS” (Driver Decision Support) beschikbaar in alle actuele digitale Stoneridge tachografen die de chauffeur helpt om zich tegelijkertijd te houden aan de wetgeving betreffende de rij- en rust tijden en ook aan die van de arbeidstijden (WTD: Work Time Directive).


Echter de download en analyse software DigiSave_V5 (zie folder), met zijn module “OptimDrive” voor het berekenen van de overtredingen, is ook een handig en efficiënt hulpmiddel om overtredingen vast te stellen en u te beschermen tegen zware boetes. Wij herinneren u er aan dat volgens verordening 165/2014 de transporteurs aansprakelijk gesteld worden voor strafbare feiten gepleegd door hun chauffeurs.

Wij blijven ter beschikking voor alle verdere informatie.

Download PDFVaste installatie van de toestellen voor de kilometerheffing : nu ook beschikbaar voor het satellietkastje van Axxes

Buiten onze producten voor de vaste installatie van de OBU van Satellic, bieden wij u nu ook een kabel voor een vaste installatie van het satellietkastje Axxes.


Bovendien beschikken we ook over een adapter waarmee u zeer gemakkelijk een satellietkastje van Axxes kan aansluiten op een vaste kabel voor de OBU van Satellic. Hierdoor kan u zeer gemakkelijk van leverancier veranderen, tegen een schappelijke prijs en zonder een nieuwe vaste installatie in het voertuig te moeten laten uitvoeren want de aanwezige kabel kan behouden blijven.

Contacteer meteen uw vaste tachograafinstallateur die u dit materiaal kan leveren. Zie lijst hier. Indien u over een eigen atelier beschikt kan u ons contacteren via OBU@phelect.be voor een aangepaste offerte.Installatie OBU Satellic

Installatie van de OBU voor de kilometerheffing van Satellic in België

Dankzij de installatiekit van Phelect kan u een vaste installatie van uw OBU laten uitvoeren tegen een zeer scherpe prijs.

Een vaste installatie van uw OBU voor minder dan 100€*

Materiaal en uurloon inbegrepen

Gebruik de installatiekit van Phelect voor een vaste installatie van uw OBU, wat sterk aanbevolen is door Satellic, en profiteer van de volgende voordelen:

 • gebruiksvriendelijkheid door het automatisch aan en uitschakelen van het systeem bij het op en afzetten van het contact.
 • betrouwbaarheid door een vaste aansluiting.
 • het eenvoudig respecteren van de verplichting dat de OBU aan moet staan bij elke verplaatsing in België (zelfs op de wegen waar geen tol van toepassing is)
 • sterk aangeraden voor ADR voertuigen (de batterij in de OBU moet verwijderd worden).

Onze kit EH460 is een specifieke ontwikkeling met een kabel van zeer hoge kwaliteit, ADR/GGSV gekeurd. De naam van de fabrikant, de gerespecteerde norm en de certificatie-instelling zijn terug te vinden op de kabel.

Neem geen risico betreffende het respecteren van de verplichte kilometerheffing ! Eis een kabel met een kwaliteitskeurmerk !

Contacteer meteen uw gebruikelijke tachograaf installateur (zie lijst) die deze installatie op een professionele manier tegen een scherpe prijs kan uitvoeren.

Indien u eventueel beschikt over uw eigen atelier kan u ons contacteren voor een offerte op maat via OBU@phelect.be .

Op deze manier bekomt u een correcte installatie, in alle vrijheid gerealiseerd zonder enige andere verplichtingen. De OBU’s, van het merk VDO, worden uitsluitend via Satellic verdeeld en de vaste installaties zijn geheel vrijblijvend.

U kan uw voertuigen al uitrusten met de nodige kabels, zelfs wanneer u de OBU nog niet heeft ontvangen, om zo te anticiperen op de werkpiek die dreigt te ontstaan in de garages. Vervolgens moet u de OBU rechtstreeks bestellen via de website www.satellic.be om deze dan heel éénvoudig in uw voertuig te bevestigen aan de hand van onze instructies. Er moet geen extra verzegeling aangebracht worden.

Phelect beschikt ook over een bevestigingskit met referentie EH463 waardoor u de OBU op een stevige manier, met professionele klittenband kan bevestigen en de OBU indien nodig zonder beschadiging kan verwijderen.

Meer gedetailleerde informatie kan u in dit document terugvinden. Uiteraard blijven wij ook steeds beschikbaar voor verdere vragen.

Met vriendelijke groeten,

Het Phelect team.

* Dit bedrag kan uitzonderlijk variëren in geval van zeer complexe voertuigen.


Download PDFRij-, rust- en arbeidstijden

Als installateur van tachografen worden we steeds vaker geconfronteerd met vragen van onze klanten betreffende de rij- en rusttijden.Daarom kan u hier een samenvatting terugvinden die we hebben opgemaakt aan de hand van de wetgeving betreffende de rij- en rusttijden (verordening EG 561/2006) en de wetgeving betreffende de arbeidstijd van personen die mobiele werkzaamheden in het wegvervoer uitoefenen (richtlijn EG 15/2002) om zo deze vragen gemakkelijker te kunnen beantwoorden.

Via de volgende link kan u eveneens de bedragen van de boetes (inningen) downloaden die uw klanten kunnen oplopen in geval van overtredingen.

Deze documenten zouden u eveneens kunnen helpen bij het bewust maken van uw klanten over het risico dat ze nemen bij het maken van overtredingen en u kan hun eventueel de volgende systemen voorstellen om het risico op overtredingen te verminderen :

 • De real time berekening van je rij- en rusttijden “DDS” van de digitale tachograaf SE5000 Exakt Duo²: meer informatie via deze link;

 • De DigiTimer die u toelaat om de registratie van uw rijtijden te optimaliseren: meer informatie via deze link;

 • De optie “OptimDrive” van onze download software DigiSave die de overtredingen berekent en toont: meer informatie via deze link.
Wij helpen u graag verder met specifieke vragen over dit onderwerp.
DigiTimer

Verplaats uw voertuig over meer dan 150m* zonder registratie van rijtijd !Zoals u ondertussen wel weet beschikken de huidige digitale tachografen over een nieuwe regel betreffende de afronding van de minuut (ook wel, onterecht, de 29sec regel genoemd), waardoor u rijtijd kan besparen, korte verplaatsingen kan doen zonder dat de tachograaf rijtijd registreert**.

DigiTimer is een innovatief apparaat, gebaseerd op de regel betreffende de afronding per minuut, dat de chauffeur aangeeft wanneer en hoelang hij kan rijden, zodat hij de langst mogelijke verplaatsing kan uitvoeren zonder rijtijd te registreren**.
De DigiTimer geeft dus de chauffeurs de mogelijkheid om ten volle te kunnen profiteren van de regel betreffende de afronding van de minuut om zo het gebruik van de tachograaf te optimaliseren.

Dankzij zijn eenvoudig gebruik blijkt de DigiTimer zeer doeltreffend te zijn in gevallen waarbij het noodzakelijk is korte verplaatsingen van het voertuig uit te voeren. Bijvoorbeeld aan de ingang van de parking van een fabriek, voor het vrijmaken van een ladingsdok, voor het uitvoeren van een korte verplaatsing in een wachtrij bij het laden of lossen, …

De DigiTimer moet aangesloten worden aan de frontstekker van de tachograaf, er is dus geen specifieke montage nodig. Hij is compatibel met de Stoneridge SE5000 tachografen vanaf versie 7.3 en de VDO 1381 tachografen vanaf versie 1.4***.

Hieronder vindt u de folder.

Aarzel niet om met ons contact op te nemen voor verdere inlichtingen.

*Test uitgevoerd met een geladen vrachtwagen uitgerust met een Stoneridge SE5000 Exakt Duo² tachograaf.

**Het is natuurlijk verboden om tijdens een pauze te rijden (verordening CE561/2006).

***Enkele zeer oude versies van de 1.4 VDO 1381 tachografen volgen niet helemaal verordening 1266/2009 en zullen in bepaalde gevallen niet werken met de DigiTimer.


Download PDFDigiRD

DE oplossing voor uw remote download !


Om u te helpen om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen in verband met het downloaden van de tachografen en chauffeurskaarten hebben wij ons systeem voor het “automatisch downloaden van op afstand” geactualiseerd.

Zoals u kan vaststellen bij het lezen van de brochure, hebben we voor een zeer eenvoudig systeem gekozen, waarbij u geen manuele handelingen moet uitvoeren of permanent materiaal moet aansluiten in uw kantoren.

Een optie met supervisie service, uitgevoerd door tachograaf specialisten, is eveneens ter beschikking. Dit garandeert u een controle van de overdracht van de bestanden en ontlast u van alle stress hieromtrent.

U hebt ongetwijfeld al vastgesteld dat de verplichting voor het downloaden van de gegevens een vervelende noodzaak is die een groot tijdverlies kan veroorzaken. Het is niet altijd gemakkelijk om deze regelmaat in te passen bij uw andere administratieve taken. Hierdoor bent u blootgesteld aan het risico om gegevens te verliezen of aan zware boetes in geval van controle.

Aarzel niet om ons voor meer informatie of prijsofferte te contacteren.


Download PDFtags: Ecodrive, digitale tachograaf, tachograaf uitlezen, ...