Track & Trace
DigiFleet, de vooruitstrevende en flexibele professionele Track & trace
Presentatie
Neem contact
Track & Trace
Tachograaf download
EcoDrive
Camera's
Welkom
Phelect is uw partner op de weg
Phelect, 30 jaar geleden opgericht, verwelkomt u in een modern gebouw en stelt een meertalige ploeg tot uw dienst gespecialiseerd in technologieŽn voor voertuigen. Wij wensen u alvast een aangenaam bezoek aan onze website en nodigen u uit om regelmatig onze rubrieken nieuws, opleidingen en nieuwe producten te bekijken waar u ongetwijfeld nuttige informatie kan terugvinden.
Tachografen
OfficiŽle verdeler van tachografen, downloadtoestellen en aanverwante accessoires van de merken Continental-VDO, Stoneridge en Actia in BelgiŽ en Luxemburg
Ontwikkelingen
Ontwikkeling, verdeling en ondersteuning van onze software DigiSave en ontwikkeling, constructie en installatie van onze eigen rollenbank
Opleiding
Goedgekeurd opleidingscentrum voor installateurs van tachografen en snelheidsbegrenzers
Waarom Phelect kiezen?
Professionele track & trace
Vooruitstrevende en flexibele DigiFleet webtoepassing
Erkende tachograaf installateur
Ijking van tachografen en snelheidsbegrenzers
Eigen werkplaats
Alle soorten elektrische installaties en camera's voor voertuigen
Expertise
Expertise in radiocommunicatie: CB en professioneel radionetwerk
Testimonials
Onze klanten hebben inspraak
Stephan Delvoye, Service Directeur - TH Trucks BelgiŽ
Onze jarenlange samenwerking is gebaseerd op een vlotte service en kwalitatieve producten.
TH Group vertegenwoordigd in 10 verschillende landen en Dealer van DAF en Iveco. "Voor onze 13 garages in BelgiŽ hebben wij 20 jaar geleden gekozen om met Phelect samen te werken als leverancier voor onze tachograafbenodigdheden. Onze jarenlange samenwerking is gebaseerd op een vlotte service en kwalitatieve producten. Zo hebben wij in al onze vestigingen gekozen voor de enkele of dubbele rollentestbank van Phelect om onze tachografen te ijken. Hun eigen ontwikkelde software zorgt ervoor dat onze techniekers snel en efficiŽnt hun werk kunnen uitvoeren. Phelect voorziet ons ook met de nodige know how van de vereiste opleidingen, ondersteuning en producten welke wij dagelijks nodig hebben."
Sam Hens - Hens Transport | Vervoer-en Containerbedrijf
Wij zijn al jaren trouwe klant bij Phelect voor hun downloadoplossingen van de tachografen en chauffeurskaarten.
Hens Transport is Een familiebedrijf sinds 1947 met de 3de generatie aan het roer en vervoert alle materialen in de hele Benelux, Frankrijk en Duistland van het kleinste ritje tot het grootste transport. ďWij zijn al jaren trouwe klant bij Phelect voor hun downloadoplossingen van de tachografen en chauffeurskaarten. Vroeger deden wij alles handmatig met de toestellen van Phelect maar sinds 2 jaar zijn wij overgeschakeld naar hun automatische downloads van de tachografen en chauffeurskaarten. Tijdens deze overstap werden wij steeds goed begeleid in het hele proces, van het nakijken of de tachografen compatibel zijn tot de installaties van de modules en de updates van de analysesoftware op de computer. De komst van de slimme tachograaf hebben wij amper gemerkt op het gebied van de downloads omdat Phelect klaar was met de aanpassingen aan hun producten om deze uit te voeren. ď
Eric De Waegenaere Ė EDW opleidingen
Om onze studenten op te leiden in het gebruik van de tachograaf, gebruiken we de trainingsboxen die speciaal door Phelect zijn ontwikkeld en geperfectioneerd. We moeten erkennen dat deze tool echt een "must have" is.
Gevestigd in Strťpy, is het opleidingscentrum EDW gespecialiseerd in het opleiden van vrachtwagenchauffeurs en logistiek op alle gebieden, van het gebruik van de tachograaf tot ecologisch rijden, inclusief laden en stressmanagement of heftruckchauffeur. Voor de directeur Eric De Waegenaere is Phelect een betrouwbare partner. "Om onze studenten op te leiden in het gebruik van de tachograaf, gebruiken we de trainingsboxen die speciaal door Phelect zijn ontwikkeld en geperfectioneerd. We moeten erkennen dat deze tool echt een "must have" is, waardoor we de studenten gemakkelijk in een reŽle situatie kunnen brengen met betrekking tot het gebruik van de tachograaf. Het is altijd een plezier om onze klanten naar de door Phelect ontwikkelde oplossingen voor het downloaden en archiveren van tachograafgegevens te leiden, waarvan de reputatie in BelgiŽ een gevestigde naam is.
Carl Bruart Ė Garage MC Guillaume
Phelect gaat tot het uiterste om kwaliteitsproducten te ontwikkelen en te leveren en vooral om het werk van installateurs zoveel mogelijk te vereenvoudigen!
Vrachtwagengarage, erkend tachograafinstallateur, de onderneming MC Guillaume, gelegen tussen Charleroi en Bergen, realiseert alle soorten activiteiten op gebied van mechaniek en carrosserie en is ook gespecialiseerd in het inrichten van alle soorten voertuigen voor het vervoer van paarden. Carl Bruart is verantwoordelijk voor de tachografen en waardeert de dienstverlening van Phelect. ďPhelect is voor ons een essentiŽle schakel in onze truckactiviteit. We volgen hun cursussen voor onze tachograaferkenning en gebruiken hun rollenbank, hardware en software voor de ijkingen. En we kunnen zeggen dat Phelect tot het uiterste gaat om kwaliteitsproducten te ontwikkelen en te leveren en vooral om het werk van installateurs zoveel mogelijk te vereenvoudigen! 2019 markeerde de overgang naar de nieuwe 1C-standaard voor tachografen en Phelect kon de vele beperkingen aan om ons een soepele overgang te garanderen. We zijn ook erg blij met de Phelect-winkelservice, waarop we altijd kunnen rekenen om ons snel alle soorten merken tachografen, onderdelen en accessoires te leveren die we nodig hebben voor onze interventies op elk type voertuig. "
Alexandre Wauthelet Ė Keolis Belgique
We vonden in Phelect een betrouwbare partner, zeer ontvankelijk voor ondersteuning en zeer open in termen van specifieke ontwikkeling, die perfect aan onze verwachtingen kon voldoen.
Opgericht in 1996, nu met een veertigtal dochterondernemingen en bijna 3000 voertuigen in BelgiŽ, is Keolis een belangrijke speler in het personenvervoer. Alexandre Wauthelet, lid van de operationele leiding in WalloniŽ, spreekt over de samenwerking die met Phelect is gesloten. ďWe waren op zoek naar een complete geolocatie-oplossing voor onze voertuigen, die kon voldoen aan een aantal van onze zeer specifieke behoeften, zoals bijvoorbeeld voor ons schoolvervoer, het delen van de positie van het voertuig met scholen en ouders, of verdere bewaking van deuropeningen en sluitingen. We vonden in Phelect een betrouwbare partner, zeer ontvankelijk voor ondersteuning en zeer open in termen van specifieke ontwikkeling, die perfect aan onze verwachtingen kon voldoen. De juridische gegevens van onze tachografen en chauffeurskaarten worden ook automatisch op afstand gedownload door de modules waar onze voertuigen mee zijn uitgerust: wetende dat Phelect de specialist bij uitstek is van de tachograaf in BelgiŽ, konden we hun op dit gebied vertrouwen. "
Nieuws bij Phelect
Salon Transpro 2024
Phelect is aanwezig op de TRANSPRO beurs welke op 29 en 30 mei zal plaatsvinden te Waregem.
We zullen kunnen helpen deze zeer belangrijke vraag te beantwoorden: Is het verplicht om de tachografen dit jaar of volgend jaar te vervangen? Wij helpen u graag verder bij onze stand 213 en laten u hier tevens kennismaken met de volgende nieuwigheden:
  • Naast dat wij historisch Stoneridge verdelen, garanderen wij sinds 2 jaar de verdeling van VDO producten: tachografen, download systemen en ook het TIS-Web systeem (VDO FLEET) voor het archiveren en analyseren van tachograaf data in de cloud.
  • Het nieuwe vidťo-tťlťmatic platform DigiView: boordcameraīs, incidentregistratie en realtime visualisatie.
  • Geolokalisatie oplossing DigiFleet welke toestaat grote productiviteitswinsten te boeken: toewijzen en opvolgen van taken aan bestuurders, ťco-rijden, startonderbreking, temperatuurcontrole.
  • DigiRD Systeem voor het op afstand downloaden van tachograafgegevens en chauffeurskaarten: geavanceerde automatisering en eenvoudige archivering.
  • Systeem voor de beveiliging van personen en goederen: verzenden van waarschuwingen op afstand in geval van binnendringing in een voertuig of aanhangwagen, verdachte bewegingen of gedrag, abnormale opening van een brandstoftank, enz...
De beurs
TRANSPRO is de perfecte gelegenheid voor efficiŽnte ontmoetingen in een gezellige sfeer, waarbij een open bar en gratis food-trucks garant staan voor een professionele en ontspannen sfeer. De beurs TRANSPRO voorziet een late openstelling en is gratis toegankelijk : registreer hier. Na inschrijving, ontvangt u de bezoekersbadge in uw mailbox. U dient deze uit te printen en mee te nemen naar de beurs.
Verplichte vervanging van uw tachograaf !!!
Het is mogelijk dat u dit jaar nog sommige tachografen van uw voertuigen moet vervangen...
De analoge en digitale tachografen van de oude generatie (ook bekend als "1B"-tachografen) die in uw voertuigen zijn geÔnstalleerd, moeten voor 31 december 2024 zijn vervangen voor elk voertuig dat naar het buitenland zal rijden. In dat geval moeten ze worden vervangen door tachografen van de nieuwste generatie (ook bekend als "smart 2" of "1CV2" tachografen). Dit schema vat deze wijzigingen samen. Wees er attent op dat deze vervangingen in de tweede helft van 2024 een zeer grote werklast zullen betekenen voor uw gebruikelijke tachograaf installateur. De Europese autoriteiten overwegen geen vrijstelling of uitstel en wijzen hier nogmaals op het belang van deze vervanging. Het is daarom sterk aan te raden om deze vervanging nu al te plannen, zodat u er op tijd bij bent. De Europese autoriteiten wijzen er duidelijk op dat elk voertuig dat niet klaar is voor de deadline beperkt zal worden tot binnenlands vervoer ! Tachograafapparatuur en installateurs zijn momenteel beschikbaar, waardoor u kunt rekenen op vervanging tegen de beste prijs. Anderzijds valt er te vrezen dat de kosten hoger zullen worden na de zomer, wanneer de laatkomers beginnen te reageren. Aarzelt u niet om deze link te raadplegen mocht u op zoek zijn naar een bekwame tachograafmonteur. We blijven tot uw beschikking voor verdere informatie.
Uw tachograafgegevens altijd en overal toegankelijk !
Met TIS-Web, het cloudgebaseerde platform van VDO-Fleet, heeft u overal en permanent toegang tot de gegevens van uw voertuigen en chauffeurs, zonder IT-investering, vanaf een gewone internetverbinding.
U kunt de gegevens analyseren om de overtredingen van rij- en rusttijden te identificeren of om voertuig- en chauffeursactiviteiten te optimaliseren. Gegevensarchivering volgens de wetgeving wordt sterk vereenvoudigd. U hoeft zich geen zorgen te maken over het maken van back-ups omdat deze automatisch in de cloud worden beheerd. Er zijn verschillende rapportagemogelijkheden, evenals herinneringen en waarschuwingen om achterstanden te voorkomen. Het abonnement garandeert u ook een automatische update van de software volgens de wettelijke ontwikkelingen (toekomstige Smart 2 tachograaf). Aarzel niet om met ons contact op te nemen voor verdere inlichtingen of voor een prijsofferte.
Phelect wordt VDO officieel verdeler
Het is met groot genoegen dat wij aankondigen dat Phelect vanaf heden officieel VDO verdeler is geworden.
Sinds 30 jaar ontwikkelt, verdeelt en ondersteunt Phelect technologische producten om ateliers bij te staan. Initieel concentreerde Phelect zich op tachografen om vervolgens ons assortiment uit te breiden: analyse programmaīs, telematische oplossingen, ecologisch rijden, beveiliging van lading en reservoirs, camerasystemen, CB etc. Wij zijn er zeer trots op dat de kwaliteit van onze service en onze inzet naar onze klanten door VDO erkend wordt, waardoor zij ons hebben geselecteerd tot officiŽle VDO producten verdeler. Uiteraard behouden wij tevens onze activiteit als verdeler van Stoneridge en Actia en wij zijn ervan overtuigd dat deze uitbreiding van ons assortiment ons toelaat om u nog beter van dienst te zijn. Aarzel niet om contact op te nemen met onze vertegenwoordigster Sandy Mertens als u meer informatie wenst : verkoop@phelect.be - 0473 49 06 79.