Uw partner op de weg
NIEUWS

Nieuwe reeks Lesikar sensoren

Om u door de huidige moeilijkheden te helpen, stellen we een nieuwe reeks Lesikar sensoren voor.

Deze zijn gehomologeerd en 1C en 1B compatibel (vanaf 1381 2.2 en 3.0, en SE5000 7.6).

De Lesikar sensoren hebben vooral het grote voordeel dat ze meerdere keren kunnen worden gekoppeld, ook voor 1C-tachografen.

Ze worden momenteel ook tegen een zeer aantrekkelijke prijs aangeboden.Phelect werft aan !

Voor het uitbreiden van onze activiteiten, zoeken wij...

- Een EXPERT(E)/ TRAINER(STER) tachografen

- Een TECHNIEKER(STER)

- Een HELPDESK / TECHNISCHE SUPPORT MEDEMERKEROnze nieuwe website in verband met geolocalisatie is online !

Wilt u alles weten over onze geolocalisatie en remote download oplossing ?

Bezoek onze nieuwe website www.digi-fleet.be !


DigiSave is klaar voor de smart tachograaf !

Wij kondigen u de lancering aan van DigiSave versie V7, onze oplossing voor het downloaden, opslaan en analyseren van de gegevens uit de tachograaf en chauffeurskaarten.
Naast diverses verbeteringen, werd DigiSave vooraal aangepast om de nieuwe 1C bestanden (uit de smart tachografen en nieuwe chauffeurskaarten) te kunnen archiveren.
Opgelet : de interne firmware van de downloadapparaat, zoals de Optac of de D-Box2, moet ook een update krijgen om de 1C tachografen en kaarten te kunnen downloaden : neem contact met ons op voor meer informatie.

DigiSave is marktleider in België met meer dan 6500 actieve licenties op dit moment. Dit succes komt ongetwijfeld door de kwaliteit van het product, door de kwaliteit van de service na verkoop, en natuurlijk ook door de kwaliteit van ons distributienetwerk, van u dus!
Indien u nog geen verdeler bent van de software DigiSave kan u ons uiteraard altijd contacteren om verdeler te worden.

De folder beschrijft in detail de verschillende functies van DigiSave.

Aarzel niet om ons te contacteren om meer informatie te krijgen.


Folder D-Box 2 - DigiSaveDe slimme tachograaf zal er snel aankomen!

Phelect heeft daarom net 16 informatiesessies gehouden, om zijn installateurs te informeren

en op hun vragen te beantwoorden, over de belangrijke wijzigingen die de nieuwe slimme 1C tachograaf met zich zal meebrengen op het gebied van gereedschap en ijkingsprocedures… Wees klaar voor de toekomst!


De nieuwe DigiSave V6 !

Wij kondigen u met plezier de lancering aan van DigiSave versie V6, onze oplossing voor het downloaden, opslaan en analyseren van de gegevens uit de tachograaf en chauffeurskaarten.


Er zitten veel verbeteringen in de drie verschillende varianten van DigiSave, zoals het gelijktijdige importeren van alle bestanden uit de Optac, het rekening houden met de datum en het uur van de inhoud van het kaartbestand in plaats van de bestandsnaam (dus geen probleem meer na vervanging van de batterijen in de Optac) en een geoptimaliseerde bestandsexport. Daarbovenop zijn er ook belangrijke nieuwe functies in de OptimDrive variant zoals:

 • berekening van het bedrag van de overtredingen tegen de rij- en rust tijden ;

 • analyse van de overtredingen volgens de werktijden (richtlijn 2002/15/CE).

In de Pro variant, heeft de loon voorbereiding functie ook verbeteringen gekregen, zoals het gelijktijdig aanmaken van de prestatiebladen voor meerdere chauffeurs.

DigiSave is marktleider in België met meer dan 6500 actieve licenties op dit moment. Dit succes komt ongetwijfeld door de kwaliteit van het product, door de kwaliteit van de service na verkoop, en natuurlijk ook door de kwaliteit van ons distributienetwerk, van u dus!
Indien u nog geen verdeler bent van de software DigiSave kan u ons uiteraard altijd contacteren om verdeler te worden.

De folder beschrijft in detail de verschillende functies en beschikbare varianten : de standaard versie DigiSave+, de versie DigiSave_OptimDrive met analyse en visualisatie van overtredingen, en de versie DigiSave_Pro ter voorbereiding van het salaris. De twee laatste bestaan ook als server versie.

Aarzel niet om ons te contacteren voor verdere informatie.


Folder Optac_DigiSaveNieuwe batterij startboosters 12 en 24V

Er is niets irritanter voor uw klanten dan vast te zitten door een probleem met de batterij van hun voertuig...

De nieuwe Phelect boosters zijn uitgerust met een lithium-polymeer batterij van de laatste generatie waardoor ze meer energie kunnen opslaan in een compact volume. Ze kunnen overal meegenomen worden en u kan ze in uw voertuig laten liggen om te gebruiken wanneer u ze echt nodig heeft.

Adviseer uw klanten om niet geblokkeerd te zijn bij startproblemen.

Verschillende modellen zijn beschikbaar, afhankelijk van gebruik en voedingsspanning 12V/24V, voor benzine- of dieselvoertuigen : auto, bestelwagen, vrachtwagen, enz.

Raad je klanten aan om hun voorzorgen te nemen bij het naderen van de winter.

Verzeker je er van dat je hun een professioneel product geleverd hebt voorzien van een batterij met voldoende capaciteit.

Aarzel niet om contact op te nemen met ons voor meer informatie.Stoneridge SE5000 Digitale tachograaf : één miljoen stuks gefabriceerd !

In 2005 rolde de allereerste SE5000 digitale tachograaf van de band, in een wereld die anders was dan nu het geval is.


In 2005 leefden we nog in een pre-iPhone tijdperk en Facebook was nog maar net beschikbaar voor iedereen.

Nu in 2017, is Stoneridge trots om te kunnen verkondigen dat ze al meer dan 1 miljoen SE5000 digitale tachografen geproduceerd heeft. De miljoenste tachograaf is in augustus van de band gerold in de fabriek in Örebro, Zweden en zal gemonteerd worden in een nieuwe DAF vrachtwagen.

Sinds die eerste tachograaf heeft de SE5000 van Stoneridge verschillende updates ondergaan waaronder de “afronding van de minuut”, geïntegreerde “Driver Decision Support” zodat chauffeurs hun tijd op de baan kunnen optimaliseren met integratie van arbeidstijden. Tegenwoordig zijn de chauffeurs het ook gewoon om te werken met mobiele Apps en de download van op afstand, waarbij Stoneridge er telkens was voor begeleiding bij elke stap op deze weg.

Stoneridge en Phelect zijn zeer blij om de productie van de miljoenste digitale tachograaf te kunnen vieren. Met de voorbereidingen voor het bouwen van de volgende miljoenste tachograaf zullen er zich weer veranderingen voordoen bij de intrede van de slimme tachograaf in 2019. Maar Stoneridge zal er zoals steeds zijn, voor de miljoenen chauffeurs en vloten in Europa, met innovatieve producten en services voor iedereen.Phelect op het Salon Matexpo

Phelect zal aanwezig zijn op het salon Matexpo dat plaats vindt van 6 tot 10 september te Kortrijk.


Kom onze belangrijkste producten ontdekken voor uw klanten:

 • De software DigiSave_Optimdrive geeft overzichtelijk de gegevens weer van de tachografen en de bestuurderskaarten, met gedetailleerde rapporten van de overtredingen betreffende rij -en rusttijden. Deze software bestaat eveneens in de versie «Pro» om uw loonvoorbereiding te vereenvoudigen van de chauffeurs van uw klanten.
  Folder DigiSave_OptimDrive


 • DigiFleet is een telematica systeem waarmee uw klanten aanzienlijke productiviteitswinst kan bereiken met de volgende mogelijkheden: tracking, historiek van ritten, identificatie van de chauffeurs, opvolging van het gebruik van de PTO, gebruik van een terminal in de cabine, rapporten van activiteiten en gebruik, geofencing, creëren van waarschuwingen, enz. Het systeem is moduleerbaar, de opties kunnen geactiveerd worden in functie van uw wensen en het grote voordeel huist in het feit dat dit kan door slechts 1 enkele module waarmee ook de tachografen en chauffeurskaarten automatisch van op afstand gedownload kunnen worden.
  Folder DigiFleet


 • DigiDrive is een ecodrive systeem om het rijgedrag van de chauffeur te evalueren en zo zijn rijstijl te kunnen verbeteren. Het brandstofverbruik en de slijtage van de banden dalen zo ook, wat resulteert in een vermindering van de gebruikskosten van uw klanten. Het optioneel gebruik van een eco-paneel laat spontane aanpassingen met geleidelijke verbeteringen van de chauffeur toe.
  Folder DigiDrive


 • DigiTyre is een controlesysteem voor de bandendruk (TPMS). Dit origineel systeem verhoogt de veiligheid en vermindert sterk de onkosten aan uw voertuigen. Dit door een lager brandstofverbruik, de levensduur van de banden te verlengen en de stilstand van de voertuigen van uw klanten te verminderen. De belangrijkste voordelen van dit systeem zijn de zeer hoge nauwkeurigheden bij de meting van de bandendruk dankzij een automatische compensatie van temperatuursinvloeden, zijn eenvoudige installatie en een scherpe prijs. Dit systeem kan een jaarlijkse besparing bieden van ongeveer 100€ per band.
  Folder DigiTyre


 • 360° camera Brigade. Dit ingenieus systeem verbetert sterk de veiligheid en elimineert dode hoeken tijdens maneuvers omdat de chauffeurs beschikken over een gereconstrueerd beeld rondom heel het voertuig. In dit gamma zitten ook achteruitrij camera’s of camera’s met zijzicht om het rijden te vergemakkelijken. Geen dode hoeken meer!
  Folder DigiView


 • Om de veiligheid van uw klanten te verzekeren, bieden we u eveneens een gamma aan van professionele dashcams. Enkele camera, dubbele camera (voor in het voertuig of achteruit te gebruiken), camera high performance met uitstekend nachtzicht.
  Folder dashcams


 • Tot slot een “witte ruis” intelligent achteruitrij alarm. Het gaat hier om een intelligent systeem dat automatisch het alarmniveau aanpast aan de omgeving om geluidsoverlast te verminderen en toch op een maximale manier de aandacht op het gevaar vestigt. Ideaal voor steden en nachtleveringen.
  Folder DigiView


 • Breng ons zeker een bezoek op het salon Matexpo om deze producten te ontdekken (stand 472).
Verzeker de veiligheid van uw klanten en hun voertuigen...

Verschillende soorten incidenten kunnen onderweg en bij stilstand voorvallen: een ongeval, vandalisme, verkeersagressie, ...Het is belangrijk om de veiligheid van uw klanten en deze van hun voertuigen te verzekeren door visuele bewijzen te registreren. Biedt hun dus de professionele on-board camera aan die het beste aan hun behoefte voldoet: compacte camera, camera voor/achter, high performance camera.

Elke camera kan volledig automatisch gebruikt worden (starten en stoppen met filmen, opslag van de huidige beelden in geval van schokken, enz.).

Ontdek ook onze WiFi modellen, de functie van rijstrookuitgang alarm (LDWS) of de GPS om de plaats van incidenten te kunnen opslaan en om samen met de opgeslagen beelden het afgelegde traject op kaart te tonen.
Deze camera’s slaan beelden op volgens het first in first out principe en een vergrendeling (manueel of automatisch) is mogelijk om verlies van nuttige beelden te vermijden.

Al onze camera’s beschikken over een geïntegreerd LCD scherm om de basisparameters gemakkelijk te kunnen instellen en opgeslagen video’s en foto’s te kunnen tonen.

Na installatie, hoeft uw klant er niet meer bij stil te staan, terwijl de camera constant over hem waakt!

Meer informatie kan u terugvinden in de brochure.

Aarzel om met ons contact op te nemen voor verdere informatie.
DigiView, veiligheid tijdens maneuvers

Worden de chauffeurs van uw klanten geconfronteerd met moeilijke maneuvers? Willen ze dode hoeken uitsluiten tijdens het rijden?
… stel hun ons DigiView 360° systeem voor !

Dit intelligent vision system bevat 4 ultra groothoek camera’s, gemonteerd aan de voorkant, achterkant en zijkanten. Deze camera’s zien alles wat er rondom het voertuig gebeurt, met inbegrip van de dode hoeken. De beelden worden gecombineerd door een verwerkingscentrale zodat ze duidelijk in één en hetzelfde beeld getoond kunnen worden op een scherm in de cabine.

Volledig 360° zicht rondom uw voertuig, op 1 enkel scherm!

Ons gamma bevat ook camera’s voor de achterkant of zijkant van een vrachtwagen, trekker, aanhangwagen of bestelwagen.

Wij stellen u ook een nieuw gamma van achteruitrij alarmen voor met witte ruis. Het gaat hier om slimme systemen waarvan de geluidssterkte zich automatisch aanpast aan de omgeving om overlast te verminderen met gegarandeerd maximaal signalement van gevaar. Ideaal in de stad of bij nachtleveringen.

Zien is leven… Neem geen risico's als het op veiligheid aankomt!

Aarzel niet met ons contact op te nemen voor verdere info.Slijtage en veiligheid van de banden van uw klanten met DigiTyre

Zijn de banden van uw klanten een belangrijke kostenfactor? U kan helpen om deze sterk te verminderen!Met ons DigiTyre systeem voor het beheer van de bandendruk (TPMS), besparen uw klanten brandstof en verlengen het gebruik van hun banden. En daar bovenop een verhoogde veiligheid van chauffeurs en voertuigen !

We kennen allemaal de voordelen van een correcte bandendruk. Recent onderzoek toont aan dat bij 20% minder druk de slijtage van de banden met 18% verhoogt bij een snelheid van 90km/u. Een onderdruk van 0.5 bar ten opzichte van de aanbevolen druk kan ook het brandstof verbruik tot 5% verhogen.

Het systeem DigiTyre van Phelect controleert de bandendruk 24 uur op 24, waardoor men tussen de 80 en 120 euro per jaar per band kan besparen!.

Deze cijfers zijn niet uit de lucht gegrepen! Deze simulator helpt bij het inschatten van de besparingen die uw klanten met hun vloot kunnen realiseren. Contacteer ons gerust indien u problemen hebt bij het gebruik van dit hulpmiddel. U zult ongetwijfeld vaststellen dat de besparingen op 3 jaar tijd indrukwekkend zijn, zelfs indien we rekening houden met de oorspronkelijke investeringen.
De investering van uw klanten is dus al in enkele maanden terugverdiend.

Dankzij een uniek gepatenteerd systeem met temperatuursafhankelijke compensatie van elke band en zijn omgeving heeft het systeem DigiTyre een grotere nauwkeurigheid dan andere bestaande systemen. Het systeem detecteert immers al een kleine drukval van 5 à 10% ten opzichte van de referentie druk. Dit in vergelijking tot andere systemen die pas een drukval van 12 à 20% detecteren. De detectiewaarde is nauwkeuriger en de meldingen verschijnen vroeg genoeg voor een optimaal onderhoud van de banden met een maximale rentabiliteit.

De TPMS sensoren zijn eenvoudig te installeren op zowel een vrachtwagen, trekker als trailer. Zelfs bij het wisselen van trailer, detecteert de trekker automatisch de nieuwe module van deze trailer.
Het systeem van Phelect is ook geschikt voor bestelwagens en andere type voertuigen.
U vindt meer informatie in de DigiTyre brochure.

Het systeem DigiTyre kan ook eenvoudig geïntegreerd worden in ons telematicasysteem DigiFleet zodat waarschuwingen en rapporten moeiteloos naar de vlootbeheerder verstuurd kunnen worden. Hierdoor kan op een efficiënte manier, enkel indien dit nodig is, het her oppompen van de banden voorzien worden. Deze manier van werken heeft het grote voordeel dat er zo geen onnodig tijdsverlies meer is voor het systematisch opnieuw oppompen van de banden en dat u niet meer afhangt van de goodwill van de chauffeur voor het behouden van een optimale bandendruk. Meer details over DigiFleet in de brochure.

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer info.
Salon Truck & Transport en Phelect nieuwigheden

Phelect zal aanwezig zijn op het salon Truck & Transport dat plaats vindt van 13 tot 16 januari te Brussel. Kom onze verschillende nieuwe producten ontdekken in avant première...


 • 1. DigiFleet is een telematica systeem waarmee uw klanten aanzienlijke productiviteitswinst kan bereiken met de volgende mogelijkheden: tracking, historiek van ritten, identificatie van uw chauffeurs, opvolging van het gebruik van de PTO, gebruik van een terminal in de cabine, rapporten van activiteiten en gebruik, geofencing, creëren van waarschuwingen, enz. Het systeem is zeer moduleerbaar, de opties kunnen geactiveerd worden in functie van uw wensen en het grote voordeel huist in het feit dat dit kan door slechts 1 enkele module waarmee ook de tachografen en chauffeurskaarten automatisch van op afstand gedownload kunnen worden.

 • 2. DigiDrive is een ecodrive systeem om het rijgedrag van uw chauffeur te evalueren en zo zijn rijstijl te kunnen verbeteren. Het brandstofverbruik en de slijtage van de banden dalen zo ook, wat resulteert in een vermindering van de gebruikskosten. Het optioneel gebruik van een eco-paneel laat spontane aanpassingen met geleidelijke verbeteringen van de chauffeur toe.

 • 3. DigiTyre is een controlesysteem voor de bandendruk (TPMS). Dit origineel systeem verhoogt de veiligheid en vermindert sterk de onkosten aan uw voertuigen. Dit door een lager brandstofverbruik, de levensduur van de banden te verlengen en de stilstand van uw voertuigen van uw klanten te verminderen. De belangrijkste voordelen van dit systeem zijn de zeer hoge nauwkeurigheid bij de meting van de bandendruk dankzij een automatische compensatie van temperatuursinvloeden, zijn eenvoudige installatie en een scherpe prijs.

 • 4. 360° camera DigiView. Dit ingenieus systeem verbetert sterk de veiligheid en elimineert dode hoeken tijdens maneuvers want uw chauffeurs beschikken over een gereconstrueerd beeld rondom heel het voertuig. In dit gamma zitten ook achteruitrij camera’s of camera’s met zijzicht om het rijden te vergemakkelijken.

 • 5. Tot slot een “witte ruis” intelligent achteruitrij alarm. Het gaat hier om een intelligent systeem dat automatisch het alarmniveau aanpast aan de omgeving om geluidsoverlast te verminderen en toch op een maximale manier de aandacht op het gevaar vestigt. Ideaal voor steden en nachtleveringen.


De belangrijkste brochures van deze verschillende producten kan u hieronder vinden. Breng ons zeker een bezoek op het salon Truck & Transport om deze producten te ontdekken (Paleis 1 stand 1.28).

Ter gelegenheid van het salon zal er een uitzonderlijke korting van 10% toegekend worden op alle bestellingen van de Digi_View 360° camera gedurende de maand januari.

Aarzel niet om ons te contacteren voor verdere informatie.

Folder DigiFleet
Folder DigiDrive
Folder DigiTyreDigiFleet, het nieuwe moduleerbaar telematica systeem

Met ons tracking systeem DigiFleet, kunnen uw klanten weten waar hun voertuigen zich bevinden, de trajecten optimaliseren, waarschuwingen en rapporten beheren, de tachograafbestanden automatisch van op afstand krijgen, ...


Ook voor jullie zijn er talrijke voordelen aan ons systeem :
 • zeer eenvoudige installatie (één enige module)

 • betrouwbaar en betaalbaar

 • aanpasbaar aan alle soorten vloten, kleine en grote

 • Phelect zal, met zijn in dit domein gespecialiseerd team, eens de installatie afgerond is, de ondersteuning van de klant in handen nemen, zodat u zich hier geen zorgen over hoeft te maken
 • wij kunnen u natuurlijk ook helpen bij uw commerciële inspanningen.


Het groeiende succes bewijst dat de markt hier nu klaar voor is: aarzel dan ook niet om dit bewezen systeem aan te bevelen. Eens geplaatst is geen manuele interventie meer nodig en moeten er ook geen toestellen permanent aangesloten worden in de gebouwen van uw klanten.

Daarbovenop kan u uw klanten ook nog voorstellen om op een makkelijke manier de onkosten aan hun voertuigen te verminderen dankzij ons DigiDrive eco-driving systeem. Met het product DigiDrive kunnen ze het brandstof verbruik verminderen door op een makkelijke en duurzame manier het rijgedrag van de chauffeurs aan te passen.

Dit geheel van producten kan geïntegreerd worden in een volledig moduleerbaar telematicasysteem waarin de klant de opties kan kiezen die hem aanbelangen.

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer info.

1. Wat zijn de voordelen voor uw klanten van het trackingsysteem DigiFleet?
2. Hoe kunt u uw klanten helpen om de onkosten te verminderen dankzij het Ecodriving systeem DigiDrive?
3. Ontdek hier de voordelen van het automatisch downloaden van de tachograaf en chauffeurskaarten200.000€ boete wegens een foutief gebruik van de tachograaf !!!

Een Belgische transporteur riskeert een boete van meer dan 200.000€ over het geheel van zijn vloot. De autoriteiten beschuldigen hem van niet reglementaire pauzes en het overschrijden van de arbeidstijd.


Het probleem komt hoofdzakelijk door de tachografen van het merk VDO, waarmee hun voertuigen uitgerust zijn, die de activiteit beschikbaar (vierkant met diagonaal) interpreteren zoals rust (bed) voor het berekenen van de pauze en aanvaarden beide activiteiten dus als geldige pauze. Met andere woorden, de teller van de rijtijd (ononderbroken rijtijd van 4u30) wordt op nul gezet na 45 minuten rust (bed) of beschikbaarheid (vierkant met diagonaal).

Dit kan uiteraard leiden tot overtredingen van de chauffeurs omdat de tachograaf onterecht aangeeft dat er terug gereden mag worden.

De oorzaak van dit probleem ligt bij een oud interpretatieverschil van verordening 561/2006 door de bestuurders van de verschillende lidstaten. De nieuwe verordening 165/2014 laat geen interpretatie meer toe en verplicht duidelijk dat de tijd van onderbreking en rust moet genomen worden met (bed) als symbool (verordening 165/2014, artikel 34, paragraaf 5b). Stoneridge heeft, sinds eind 2014, dan ook een nieuwe parameter toegevoegd in zijn digitale tachograaf SE5000 exact Duo² (7.5) waardoor beschikbaarheid (vierkant met diagonaal) niet meer geaccepteerd zal worden voor de berekening van pauzes en er dus correcte informatie aan de chauffeur getoond kan worden.

Zoals uitgelegd in dit document, is het een slecht idee om de chauffeurs aan te raden nooit de activiteit beschikbaarheid (vierkant met diagonaal) te selecteren. Want ook in dit geval zijn er verschillende risico’s :

 • Indien de chauffeur systematisch rust (bed) kiest indien hij stilstaat zal hij (officieel) niet betaald worden tijdens die periodes en bovendien zal het in geval van controle bijna onmogelijk zijn om te bewijzen dat zijn onderbrekingen effectief pauzes zijn zoals voorgeschreven in de wetgeving.


 • Indien de chauffeur systematisch arbeid (hamertjes) kiest indien hij stilstaat, neemt hij een groot risico betreffende de opvolging van richtlijn 2002/15/EG betreffende de arbeidstijd. Dit is wat er eerder gebeurd is bij de hierboven vermelde transporteur, die vervolgens de instructies aan zijn chauffeurs gegeven had om beschikbaarheid (vierkant met diagonaal) te selecteren met de dramatische gevolgen van een astronomisch hoge boete.


Het gebruik van de activiteit beschikbaarheid (vierkant met diagonaal) is in de praktijk de ideale oplossing om te voldoen aan richtlijn 2002/15/EG betreffende de arbeidstijd. Maar enkel de Stoneridge tachograaf SE5000 (zie folder) heeft een doeltreffende oplossing in verband met het net aangehaalde probleem dankzij de 2 volgende voordelen:

 • Ten eerste de optie waardoor de activiteit beschikbaarheid (vierkant met diagonaal) niet meer aanvaard wordt als pauze zoals hierboven uitgelegd


 • En vervolgens de rij-hulp functie “DDS” (Driver Decision Support) beschikbaar in alle actuele digitale Stoneridge tachografen die de chauffeur helpt om zich tegelijkertijd te houden aan de wetgeving betreffende de rij- en rust tijden en ook aan die van de arbeidstijden (WTD: Work Time Directive).


Echter de download en analyse software DigiSave_V5 (zie folder), met zijn module “OptimDrive” voor het berekenen van de overtredingen, is ook een handig en efficiënt hulpmiddel om overtredingen vast te stellen en u te beschermen tegen zware boetes. Wij herinneren u er aan dat volgens verordening 165/2014 de transporteurs aansprakelijk gesteld worden voor strafbare feiten gepleegd door hun chauffeurs.

Wij blijven ter beschikking voor alle verdere informatie.

Download PDFVaste installatie van de toestellen voor de kilometerheffing : nu ook beschikbaar voor het satellietkastje van Axxes

Buiten onze producten voor de vaste installatie van de OBU van Satellic, bieden wij u nu ook een kabel voor een vaste installatie van het satellietkastje Axxes.


Bovendien beschikken we ook over een adapter waarmee u zeer gemakkelijk een satellietkastje van Axxes kan aansluiten op een vaste kabel voor de OBU van Satellic. Hierdoor kunnen uw klanten zeer gemakkelijk van leverancier veranderen, tegen een schappelijke prijs en zonder een nieuwe vaste installatie in het voertuig te moeten laten uitvoeren want de aanwezige kabel kan behouden blijven.

U kan hier een lijst terugvinden met onze producten betreffende de vaste installatie voor de OBU van Satellic en het satellietkastje van Axxes.
De nieuwe DigiSave V5 !

Wij kondigen u met plezier de lancering aan van DigiSave versie V5, onze oplossing voor het downloaden, opslaan en analyseren van de gegevens uit de tachograaf en chauffeurskaarten.


De belangrijkste ontwikkeling van deze versie V5 is de module “loon voorbereiding” ter voorbereiding van het loon. De module “loon voorbereiding” is beschikbaar in de nieuwe DigiSave_Pro variant, en biedt de volgende mogelijkheden :
 • berekening van de prestaties van de chauffeur gebaseerd op de activiteiten van de kaart ;

 • exporteren van de prestaties van de chauffeur naar Excel, voor versturing naar het sociaal secretariaat ;

 • verschillende export mogelijkheden (totalen per dag, totalen per periode, totalen per activiteit, …) ;

 • manuele wijzigingen van de chauffeursactiviteiten om fouten recht te zetten ;

 • het afdrukken van prestatiebladen volgens het verplichte formaat.


 • Naast diverse verbeteringen en natuurlijk ook de compatibiliteit met Windows 10 bevat deze versie V5 ook een gedetailleerde analyse van de afgelegde afstanden door het voertuig.

  DigiSave is reeds marktleider in België met meer dan 6000 actieve licenties op dit moment. Dit succes komt ongetwijfeld door de kwaliteit van het product, door de kwaliteit van de service na verkoop, en natuurlijk ook door de kwaliteit van ons distributienetwerk, van u dus!
  Indien u nog geen verdeler bent van de software DigiSave kan u ons uiteraard altijd contacteren om verdeler te worden.

  De folder beschrijft in detail de verschillende functies en beschikbare varianten : de standaard versie DigiSave+, de versie DigiSave_OptimDrive met analyse en visualisatie van overtredingen, en de versie DigiSave_Pro ter voorbereiding van het salaris. De twee laatste bestaan ook als server versie.

  Aarzel niet om ons te contacteren voor verdere informatie.

Folder Optac-DigiSaveOBU installaties voor de Satellic kilometerheffing in België

Zoals aanbevolen door de firma Satellic bieden wij een kit aan voor het uitvoeren van de vaste installatie van de OBU voor het intelligente registratiesysteem van de kilometerheffing voor het vrachtvervoer in België.

De installatiekit van Phelect met instructies en voedingskabel geeft u de mogelijkheid om een professionele vaste installatie uit te voeren tegen een zeer scherpe prijs, minder dan 100€*, voor uw eindklant.

Onze kit EH460 is een specifieke ontwikkeling met een kabel van zeer hoge kwaliteit, ADR/GGSV gekeurd. De naam van de fabrikant, de gerespecteerde norm en de certificatie-instelling zijn terug te vinden op de kabel.


Neem geen risico naar uw klanten toe !
Eis een kabel met een kwaliteitskeurmerk !Wij willen u deze kit aanbieden zodat u geheel vrijblijvend een kwalitatieve installatie aan een zeer scherpe prijs kan voorstellen aan uw klanten, zonder enige andere verplichtingen. De OBU’s, van het merk VDO, worden uitsluitend via Satellic verdeeld en de vaste installaties zijn geheel vrijblijvend.

Wij hebben meer producten ontwikkeld om uw installaties van de OBU Satellic te vereenvoudigen…

bevestigingskit met professionele klittenband, voedingstester, positioneringsjabloon, enz. Ontdek hier deze bijkomende producten om u het leven te vergemakkelijken !

In dit document kan u meer gedetailleerde informatie vinden ivm de kilometerheffing.

Uiteraard blijven wij ook steeds beschikbaar voor verdere vragen.

* Dit bedrag kan uitzonderlijk variëren in geval van zeer complexe voertuigen.Rij-, rust- en arbeidstijden

Als installateur van tachografen worden we steeds vaker geconfronteerd met vragen van onze klanten betreffende de rij- en rusttijden.Daarom kan u hier een samenvatting terugvinden die we hebben opgemaakt aan de hand van de wetgeving betreffende de rij- en rusttijden (verordening EG 561/2006) en de wetgeving betreffende de arbeidstijd van personen die mobiele werkzaamheden in het wegvervoer uitoefenen (richtlijn EG 15/2002) om zo deze vragen gemakkelijker te kunnen beantwoorden.

Via de volgende link kan u eveneens de bedragen van de boetes (inningen) downloaden die uw klanten kunnen oplopen in geval van overtredingen.

Deze documenten zouden u eveneens kunnen helpen bij het bewust maken van uw klanten over het risico dat ze nemen bij het maken van overtredingen en u kan hun eventueel de volgende systemen voorstellen om het risico op overtredingen te verminderen :

 • De real time berekening van je rij- en rusttijden “DDS” van de digitale tachograaf SE5000 Exakt Duo²: meer informatie via deze link;

 • De DigiTimer die u toelaat om de registratie van uw rijtijden te optimaliseren: meer informatie via deze link;

 • De optie “OptimDrive” van onze download software DigiSave die de overtredingen berekent en toont: meer informatie via deze link.
Wij helpen u graag verder met specifieke vragen over dit onderwerp.
Rollenbank voor tachografen en software DigiPrint

Phelect ontwikkelt sinds bijna 25 jaar gereedschap voor installateurs van tachografen specifiek voor de Belgische markt.Ondanks het feit dat Europa moeite doet om gemeenschappelijke regels op te leggen, blijven veel punten met betrekking tot de procedures de bevoegdheid van de FOD mobiliteit en transport in België. Bijvoorbeeld :

 • in België moeten we de bandenomtrek meten van alle aangedreven wielen, terwijl het in de meeste andere Europese landen voldoende is om de omtrek van 1 band op te meten;

 • voor de meting van de w-waarde eist België een nauwkeurigheid van 0.25% en 3 opeenvolgende metingen terwijl er in Duitsland maar 1 meting uitgevoerd moet worden met een nauwkeurigheid van 1%;

 • het testparcours moet minstens 10km (1500m op de rollenbank) zijn in België terwijl in andere landen enkele honderden meters volstaan;

 • ook de lay-out van de werkfiches is specifiek in België.

Door onze eigen producten te ontwikkelen, en dit in België bovendien, kunnen we zeer kort op de bal spelen bij veranderingen of nieuwe eisen op de markt.

Het feit dat we zo snel op de markt kunnen inspelen verklaart ook waarom we sinds het op de markt brengen van onze rollenbank, zonder onderbreking, over een homologatie beschikken. En dit zowel voor de versie met de enkele as als voor deze met dubbele as (zie belangrijke technische informatie). Onze grote kennis van uw noden heeft ons ook toegelaten om u, sinds 2013, onze software digiprint voor te stellen, waarmee, onder andere, de werkfiches in elektronische vorm beheerd kunnen worden met behulp van een tablet.

Gekoppeld of niet met een rollenbank, is onze software Digiprint al in gebruik in meer dan 130 garages in België, die geregeld de volgende voordelen aanhalen :

 • een zo goed als gehele uitsluiting van fouten in de werkfiche;

 • tijdswinst;

 • de mogelijkheid om alle type werkfiches op te maken (analoge, digitale, snelheidsbegrenzer);

 • eenvoudig en intuïtief gebruik;

 • een helpfunctie voor het opmaken van de fiche (belangrijk voordeel voor nieuwe techniekers);

 • leesbaarheid van de werkfiches (volledig uitgeprint);

 • nieuwe techniekers kunnen zeer eenvoudig en gemakkelijk toegevoegd worden;

 • overdracht van gegevens van de rollenbank via bluetooth.

Wist u dat dankzij de tijdswinst die gepaard gaat met onze rollenbank en software DigiPrint deze zichzelf eenvoudigweg al terugverdiend vanaf ongeveer honderd ijkingen per jaar? De rollenbank laat uiteraard ook nog de controle toe van de snelheidsbegrenzers en geeft bovendien het grote voordeel dat er geen C-rijbewijs nodig is voor het uitvoeren van de ijkingen, wat ook nog de veiligheid verhoogd want testritten op de openbare weg zijn niet meer nodig.

Phelect is onmiskenbaar de leider op dit gebied en heeft al meer dan 150 rollenbanken geïnstalleerd in België. Wij beschikken dan ook over uitstekende referenties in alle streken van het land en onze rollenbank is een investering voor een zeer lange termijn vermits sommige installaties al ongeveer 25 jaar in gebruik zijn met als belangrijkste voordelen :

 • gehomologeerd voor ijkingen van voertuigen met enkele of dubbele as (zie belangrijke technische informatie);

 • zeer robuuste constructie, met sterke en grote betrouwbaarheid;

 • zeer eenvoudig gebruik;

 • functie “Quick calibration” (snelle ijking);

 • installatie voor zowel binnen als buiten.

Voor alle bijkomende informatie kan U altijd contact opnemen.


Download PDFtags: ecodrive, eco drive, voertuig track and trace, tachograaf download,
tachograafgegevens, voertuig track and trace, digitale tachograaf, tachograaf uitlezen, ...